door reisagenten, voor reisagenten

De dag van vandaag evolueert alles sneller dan ooit. De economische, politieke en ecologische veranderingen halen dagelijks het nieuws. Deze humanitaire drama's, politieke en financiële crisissen, terreuraanslagen en milieurampen zorgen voor een constante onzekerheid. Een land dat vandaag leeft van het toerisme kan morgen uitgeroepen worden tot rampgebied.

Toch gaat het leven gewoon verder en moeten we positief blijven denken. Mensen zullen altijd blijven reizen, zowel voor professionele als persoonlijke doeleinden. Juist door het internationale klimaat dat wereldwijd voor veel mensen stress en onzekerheid met zich meebrengen, hebben mensen nood aan ontspanning. Ze willen weg uit het dagelijkse en hunkeren ernaar even te kunnen verblijven in "hun paradijs". Dat paradijs is uiteraard voor iedereen verschillend en is zeer individueel. De ene wil een cultuurweekend in Wenen of wil leven als een god in Frankrijk, terwijl de andere naar de andere kant van de wereld wil om te genieten van een cruise.

Om in deze tijden van onzekerheid perfect te kunnen inspelen op de noden van de klant, moet u, als reisagent meer dan ooit uw best doen om het vertrouwen van de klant te verdienen. Daarom is het uitermate belangrijk de actualiteit te volgen en u zoveel mogelijk te informeren over de laatste ontwikkelingen in de reissector.

De beroepsvereniging Vlara kan u daarbij helpen. We volgen de activiteit op, zowel nationaal als internationaal en staan de reisagent bij in de mate van het mogelijke.